Marc Hopman

Marc Hopman

Functie:
Directeur Vastgoed

Organisatie:
Turner&Townsend

Marc Hopman is werkzaam als Directeur Vastgoed bij Turner&Townsend. Hij is verantwoordelijk voor de lokale vastgoedmarkt. Turner&Townsend is een Internationaal opererend consultancy bureau die verschillende services aanbied zoals: programma management, bouwkostenmanagement en projectmanagement.

Marc Hopman studeerde Vastgoedontwikkeling aan de Hogeschool van Arnhem, maar ook Elektrotechniek met als afstudeerrichting Energietechniek aan de Hogeschool van Alkmaar. Hij is lid van de RICS. Daarnaast heeft hij verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van Projectmanagement en Adviesvaardigheden. Daarnaast heeft hij verschillende management en advies trainingen gevolgd.

Marc Hopman was werkzaam als Revitalisatie Directeur bij Croonwolter&dros. Waar hij verantwoordelijk was voor de propositie revitalisatie. Een gerevitaliseerd gebouw is Duurzaam, Slim en Vitaal voor zowel gebruiker als eigenaar. Hij heeft hij zich gespecialiseerd in het proces van het verduurzamen van vastgoed.

De periode voor Croonwolter&dros was Marc projectmanager en consultant bij AT Osborne. Daar heeft hij verschillende verduurzamingsprojecten begeleidt en heeft hij de markt kennis laten maken met innovatieve energieprestatiecontracten (ESCo-contractvormen), die het opheffen van de splitincentive ondersteunen. Het door hem opgestelde energieprestatiecontract is door platformduurzamhuisvesting.nl opgenomen in de menukaart prestatiecontracten. Zie link: http://www.platformduurzamehuisvesting.nl/prestatiecontract

Dit contract is de standaard geworden voor innovatieve prestatiegerichte onderhoudscontracten met een energieprestatie en de ESCo contractvormen

« Naar het overzicht

Terug naar boven